Protest v četrtek, 5. septembra

Protestni shod se bo začel ob 17. uri, na Trgu republike. Zbiranje bo potekalo do 17.30 ure.

Vse protestnike in novinarje pozivamo naj bodo pozorni na zastave Gibanja VLV, saj bo sledil pohod po ulicah Ljubljane po naslednji trasi: Trg republike – Šubičeva – Kongresni trg – Wolfova – Čopova – Cankarjeva – Prešernova – Gregorčičeva. Pred poslopjem Vlade Republike Slovenije bosta predstavnici Gibanja VLV Julijana Zimic in predstavnica Gibanja TRS Lara Valič prebrali zahteve tokratnega shoda. Po prebranih zahtevah bomo dali besedo ostalim govorcem iz vrst protestnikov.

Zahteve shoda so: transparentno, nekoruptivno, neklientelistično in od ozkih političnih interesov neodvisno kadrovanje in upravljanje z državnim premoženjem. Prepričani smo, da obstoječa vlada Alenke Bratušek nima moči, da bi te zahteve uresničila, zato zahtevamo njen odstop in oblikovanje prehodne vlade, ki bo sposobna izvesti nujne ukrepe proti korupciji, klientelizmu in gospodarsko stabilizirala državo ter pripeljala državo do predčasnih državno-zborskih volitev.

Dobili pa smo tudi informacijo, da naj bi bila na Trgu republike s svojim ozvočenjem prisotna tudi skupina, ki bo tako kot na številnim dosedanjih shodih na Trg republike pripeljala svoje ozvočenje in izkoristila protestni shod za promocijo svojih idej in blatenje drugih vstajniških skupin. Gibanje VLV s to skupino pri tem protestu ne sodeluje in se distanciramo od vseh njihovih izjav.
Za izjave za medije bomo aktivisti gibanja VLV na voljo med 17. in 17.30 uro, na Trgu republike, pri naših zastavah.