SRP vladi o delavskem prevzemu Novolesa

Ministru za gospodarstvo

Ministrici za delo, družino in socialne zadeve

 

 

Člani CI SRP (Slovenija, resnica,poštenje) smo se ustanovili avgusta leta 2012 in smo v svojem pismu Poziv slovenski javnosti opozorili na nemogoče stanje v državi s predlogom za rešitve. Tudi v svojih poznejših 27 pismih smo ponujali rešitve za izboljšanje stanja v državi. Na žalost, ne tedanja oblast ni , pa tudi ne sedanja, našla pravih odgovorov za izhod iz krize.

Pri svojem delovanju skušamo biti ustvarjalni in kot taki vas pozivamo k sodelovanju.

Pobudo za to pismo nam je dala skupina bivših delavcev Novolesa, ki želi nadaljevati delo Novolesa v obliki delavskega delničarstva oz. zadružništva. Za to svojo odločitev nujno potrebujejo sodelovanje ministrstev, ki ju vi vodite in seveda bank, ki bi spremljale tovrstne odločitve delavcev.

Glede na to, da je v Sloveniji še vrsta obratov, ki bi lahko hitro zaživeli, je potrebna konkretna pomoč vsem tistim, ki želijo na tak način ustanoviti nove družbe, zadruge ali druge oblike družb, kjer bi zaposleni soupravljali. Taki ljudje potrebujejo podporo vajinih ministrstev, gospodarskih združenj in bank. Rezultati bi bili hitri, možnost zaposlovanja ravno tako, učinki večplastni.

Zadevo smo v CI SRP preučili in vam jo z veseljem razložimo ter nudimo strokovno pomoč..

To pismo bomo posredovali javnosti.

Naredite korak naprej, mi smo ga, ker nam gre za Slovenijo.

Janez Butara, Remzo Skenderović, Rudolf Krošl,  Ernest Breznikar, Franci Medle, Boris Pogačar, Rafko Križman, Mitja Teropšič, Stane Jarm, Jože Butara, Jože Ribič in Darko Kastelic.