dr. Gorenak v DZ insajdersko o organizatorjih protetstov

Naslednja težava, ki jo imamo so demonstracije. Bom rekel mogoče malo več kot je za na javno sejo. Demonstracije so bile organizirane, sponzorirane, spodbujene,

20. TRAK: (SB)

(nadaljevanje) če želite, s strani posameznikov, ki so ljudi izrabili. Za temi posamezniki je stala leva politična opcija. To je de facto dejstvo. To kaže na to, tudi plačila kažejo na to, izvor plačil kaže na to. Ne morete me prepričati v neko dobronamernost, tistega, ki je bil eden od glavnih organizatorjev, to je gospoda Hanžka, naj vas spomnim, da ste ga nekoč postavili za varuha človekovih pravic, ki bi naj bil neka demokratična inštitucija, ja, zanimiva zadeva, vidimo ga na vseh demonstracijah, mogoče bi ga človek vprašal kaj je delal na drugi vseslovenski vstaji in kaj je vozil v svojem avtu.

Na noben način in še vedno trdim, da so bile demonstracije, tako kot sem povedal, da so bili ljudje izkoriščeni s strani leve politične opcije posledi česar je, da ste prevzeli oblast. Torej, ni možno samo glasu kupiti (Rupar), ampak lahko to dosežeš tudi na drug način, recimo s kockami. To je problem. In to je metoda iz leta 1989 minus. V času, ko so se dogajale demonstracije nismo višali davkov, nismo prodajali nobenega državnega premoženja, nismo nižali pokojnin, nismo nižali plač, nismo nižali socialnih transferjev in nismo nižali porodniškega dopusta. Vse našteto ta vlada počne. Kje so danes organizatorji, ki so se baje borili proti vsem elitam, med drugim pa nosili napis Janković – kako že – “baraba radi te imamo”, nekaj takšnega je bilo napisano na transparentu? Torej, vi lahko manipulirate s tem kako so bile tiste demonstracije proti vsem elitam in tako dalje, ne, izvor je tak kakršen sem povedal in nič drugega, metode pa tiste izpred leta 1990. Ne nazadnje je treba reči še nekaj o demonstracijah 10, o čemer je tudi ena od vaju govorila, ne vem več katera, mislim, da gospa Potrata. Demonstracije leta 2010, ki jih je organizirala Študentska organizacija, so bile neoporečne, izvedene po zakonu in čisto nič drugače, izvedene po zakonu, še smetarje so plačali. Vzporedno so se pa dogajale neke druge demonstracije, ki jih je organiziral levi politični aktivist, ki je bil tudi zdaj aktiven, profesor s FDV-ja gospod Kurnik, ki pa je na nezakonit način izvedel neprijavljene demonstracije. On je imel priglasitev za filozofsko fakulteto in konec. In na noben način in pol ure pred prihodom Študentske organizacije in gospe Šoba pred parlament, so padle prve kocke, kar lahko vidite v poročilih Sintala. Torej, nimate nobene pravice očitati gospe Šoba, da je kandidirala na kakšni naši listi. Nasprotno, na vaših listah je ogromno takšnih ljudi, to pa drži.